Foto: jerica
Tento recept mám od jednej známej. Má to byť omáčka, no u mňa je to skôr zemiaková kaša. Keď ma môj muž prvýkrát Zobraziť celý popisTento recept mám od jednej známej. Má to byť omáčka, no u mňa je to skôr zemiaková kaša. Keď ma môj muž prvýkrát požiadal, aby som urobila zemiakovú omáčku - prívarok, spravila som klasickú, zo smotanou. Najprv nechcel jesť, že to nie je omáčka, potom povedal, ako asi sa robí u nich. No, a spomínaná známa mi povedala, ako ona robí, tak som skúsila a nie je to zlé. Je sa to s údeninou - špekáčky, opečená sekáná alebo osmažený plátok údeného. Za fotky ďakujeme používateľke @jerica . :-)
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka aj s tromi strúčikmi cesnaku, bobkovým listom, soľou ( môže byť aj trochu vegety, kto chce).
- 2
Po uvarení vodu zlejeme a odložíme bokom.
- 3
Zemiaky si roztlačíme, nie úplne do hladka, ale ani moc nahrubo.
- 4
Spravíme si zásmažku, popražíme a pridáme do nej roztlačený cesnak.
- 5
Potom si postavíme zemiaky na plameň a pridáme zásmažku.
- 6
Prilejeme trochu odloženej vody a miešame, aby nám to neprihorelo,
- 7
Ak je treba, prilejeme trochu vody, ale radšej počkáme, kým nezhustne, a podľa toho dolievame.
- 8
Dochutíme soľou, pridáme kúsok masla a ešte trochu miešame.
- 9
K hotovej kaši podávame buď opečené špekáčky, klobásku alebo údené mäso. A uhorku, nech to viac chutí. Je to síce jednoduché ale sýte a nie moc drahé jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sovka, to ťa obdivujem, ale tie tehotenské chute sú nevyspytateľné.
Julica, ja neviem, čo je to omirka, ani toto som nepoznala, kým mi známa nepovedala ako sa to robí Fajn, Jerica, som rada, že tichutila. Ja ju ešte trošku viac rozmačkám a dám menej tej vody, ale je to ono.
Tak ja to tiez nepoznam. Iba tu so smotanou, co volame kyslie krupmle... takze moze byt aj u nas. Dakujem za napad.
je to niečo podobné ako som varievala manželovi, ale mi sme to volali fučka a nerobili sme zásmažku ale rovno som tam zašľahala hl.múku
a posypala do chrumkava opečenou cibuľkou
Janger, vďaka, ja totiž mažem stále, lebo keď sa ponáhľam pri písaní, robím preklepy, ale aj tak mi niektoré zostanú, lebo keď píšem, až po chvíli sa podívam a zistím, čo som zle napísala, niekedy mažem aj celý riadok ( mám ho napr. veľkými písmenami, al. pod.).Ale pridám -opravu.
sky fuj
ale... mne toto pripomína moje naposledy uvarené zemiaky na kyslo, len je bez smotany, tak sa mi zemiaky rozvarili, nie mojou vinou,ale kvalitou, len pár krát som ich premiešala v hrnci a bola z nich kaša, že to bol zemiakový prívarok so smotanou, zásmažku urobím na cibuľke, cesnak asi nedám, uvidím podľa chuti, možno trošku červenej mletej papriky pridám
@kimlo , vďaka.....
ty si doplnila údaje k obrázkom, preto keď si napísala ::.....
citujem : A ten obrázok hore to tiež nevystihuje, to som ja nevarila, moja je iná .
Keď je iná, budem rada, keď si pridáš obrázok tebou uvarenú zemiakovú omáčku, bola to moja dobrá vôla ti pomôcť, lebo na recept, pokiaľ aj keď nie sú to ex obrázky, nebola žiadna reakcia.
Pochop, že ma to neteší , ďakujem .