Zemiaková omáčka po záhorácky fotorecept

evanaaa - fotkaevanaaa, 9. februára 2011 18:00
Ďalšie recepty »
Zemiaková omáčka po záhorácky (fotorecept)Foto: jerica

Tento recept mám od jednej známej. Má to byť omáčka, no u mňa je to skôr zemiaková kaša. Keď ma môj muž prvýkrát požiadal, aby som urobila zemiakovú omáčku - prívarok, spravila som klasickú, zo smotanou. Najprv nechcel jesť, že to nie je omáčka, potom povedal, ako asi sa robí u nich. No, a spomínaná známa mi povedala, ako ona robí, tak som skúsila a nie je to zlé. Je sa to s údeninou - špekáčky, opečená sekáná alebo osmažený plátok údeného. Za fotky ďakujeme používateľke @jerica . :-)

Suroviny

1,2 kg, typu B
3+1 strúčiky
2 ks
zásmažka:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka aj s tromi strúčikmi cesnaku, bobkovým listom, soľou ( môže byť aj trochu vegety, kto chce).

  2. 2

    Po uvarení vodu zlejeme a odložíme bokom.

  3. 3

    Zemiaky si roztlačíme, nie úplne do hladka, ale ani moc nahrubo.

  4. 4

    Spravíme si zásmažku, popražíme a pridáme do nej roztlačený cesnak.

  5. 5

    Potom si postavíme zemiaky na plameň a pridáme zásmažku.

  6. 6

    Prilejeme trochu odloženej vody a miešame, aby nám to neprihorelo,

  7. 7

    Ak je treba, prilejeme trochu vody, ale radšej počkáme, kým nezhustne, a podľa toho dolievame.

  8. 8

    Dochutíme soľou, pridáme kúsok masla a ešte trochu miešame.

  9. 9

    K hotovej kaši podávame buď opečené špekáčky, klobásku alebo údené mäso. A uhorku, nech to viac chutí. Je to síce jednoduché ale sýte a nie moc drahé jedlo.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist