Tento recept je vhodný ako na záhradné party tak aj na rodinné oslavy. Milujú ho starý aj mladý. Zavďačíte sa aj deťom.
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
340 g |
|
340 g |
|
2 ks po 190g |
|
300 g kuracia alebo bravčová |
|
1 ks menší (okolo 50-100g) |
|
5 ks |
|
420 ml |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo. Po uvarení olúpeme. Šunku a pór nakrájame na tenké prúžky. Z kukurice, ananásu a zeleru zlejeme vodu (ne-preplachujeme).
- 2
Vezmeme si veľkú nádobu s objemom aspoň 2 L. Vajcia pretlačíme cez lis na zemiaky. Potom všetky ingrediencie vložíme do nádoby. Pridáme majonézu a dobre premiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením (odporúčam čerstvo namlieť). Môžeme pridať jarné bylinky (jarný cesnak, pažítku).
- 3
Necháme odstáť minimálne 3 hodiny v chlade. Podávame s bielym pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@miska1978 , ak môžem poradiť, kľudne daj aj čerstvý zeler, ja robím šalát síce trochu iný, ale dávam len surový postrúhaný zeler a je výborný, chutí ako redkovka.