Foto: 1majkas
Onedlho začína semester a niečo teplé do žalúdka sa pýta aj nám "intrákovým", takže taký dobrý vývar padne v zimných dňoch vhod. Keďže Zobraziť celý popisOnedlho začína semester a niečo teplé do žalúdka sa pýta aj nám "intrákovým", takže taký dobrý vývar padne v zimných dňoch vhod. Keďže moja mini chladnička je viac menej prázdna, vyčarovala som toto :) Ospravedlňujem sa za zlú foto, ale môj mobil to lepšie nezvládol :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si všetko nakrájame a pripravíme. Cibuľu a zemiaky si dáme na polovice, mrkvu, petržlen si nakrájame podľa ich veľkosti, zeler na väčšie kocky. Kto má chuť, môže pridať kaleráb, pór a iné zdravé surovinky :)
- 2
Na oleji si popražíme cibuľku, po chvíľke pridáme koreňovú zeleninu. Zalejeme studenou vodou (podľa potreby - aký silný vývar chceme a koľko ho zjeme), pridáme soľ a všetky koreniny, keď začína polievka vrieť, hodíme do nej zemiaky. Ja som polievku varila asi tak 90 minút na najslabšom stupni. Po dovarení si môžete do polievky dať rezance, opražené rožky, alebo inú závarku :) ****** DOBRÚ CHUŤ :) ******
- 3
Ako som sa dočítala, takýto vývar precedený bez zeleniny by mal vydržať v chladničke aj týždeň, kto má mrazničku alebo v mrazničke miesto, môže si to dať zamraziť, ak spravíte veľmi, veľmi silný vývar, môžete si ho zmraziť v nádobkách na ľad - budú z neho super zdravé kocky :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-internatna-pr...