Zeleninový vývar pre študentov

1majkas - fotka1majkas, 20. januára 2013
Zeleninový vývar pre študentov
Foto: 1majkas

Onedlho začína semester a niečo teplé do žalúdka sa pýta aj nám "intrákovým", takže taký dobrý vývar padne v zimných dňoch vhod. Keďže Zobraziť celý popisOnedlho začína semester a niečo teplé do žalúdka sa pýta aj nám "intrákovým", takže taký dobrý vývar padne v zimných dňoch vhod. Keďže moja mini chladnička je viac menej prázdna, vyčarovala som toto :) Ospravedlňujem sa za zlú foto, ale môj mobil to lepšie nezvládol :)

10 minút
príprava
60 - 90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 - 2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 PL
2 ks
3 ks
1 KL
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Najskôr si všetko nakrájame a pripravíme. Cibuľu a zemiaky si dáme na polovice, mrkvu, petržlen si nakrájame podľa ich veľkosti, zeler na väčšie kocky. Kto má chuť, môže pridať kaleráb, pór a iné zdravé surovinky :)

  2. 2

    Na oleji si popražíme cibuľku, po chvíľke pridáme koreňovú zeleninu. Zalejeme studenou vodou (podľa potreby - aký silný vývar chceme a koľko ho zjeme), pridáme soľ a všetky koreniny, keď začína polievka vrieť, hodíme do nej zemiaky. Ja som polievku varila asi tak 90 minút na najslabšom stupni. Po dovarení si môžete do polievky dať rezance, opražené rožky, alebo inú závarku :) ****** DOBRÚ CHUŤ :) ******

  3. 3

    Ako som sa dočítala, takýto vývar precedený bez zeleniny by mal vydržať v chladničke aj týždeň, kto má mrazničku alebo v mrazničke miesto, môže si to dať zamraziť, ak spravíte veľmi, veľmi silný vývar, môžete si ho zmraziť v nádobkách na ľad - budú z neho super zdravé kocky :)

Diskusia k receptu

1majkas
nemám chybu, varila som ho vyše hodiny, aby bol silný a mala som veľké kusy zeleninky a dala som studenú vodu ... ďakujem, určite skúsim :D
wevewe
No mne sa to zda tiez trochu dlho, to musi byt ta zelenina velmi rozvarena....to som ani detom tak dlho nevarila zeleninu ked este zubky nemali.... ale inak dobra polievocka
sovka62
A nielen pre študentov. Aj ja ho varievam, skoro rovnako ako ty, len kratšie. Je výborný a stačí mi aj namiesto obeda večere.
perla61
Myslím,že som pochopila,prečo uvádzaš 90 min. Pravdepodobne si chcela napísať, že od vloženia zeleniny do hrnca a potom,keďže si študentka, viem ako to býva keď sa "zažerieš" do učenia. Ach ako rada by som bola na Tvojom mieste.
domcici88
No ak máš na intráku taký istý podarený varič ako ja tak sa nečudujem prečo 90 minút :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia