Zeleninový šalát

elixir - fotkaelixir, 11. júna 2014
Zeleninový šalát
Foto: elixir

Chrumkavý a svieži.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (listy väčšie)
4 ks (stredne veľké)
3 ks
3 ks
1 ks
2 PL (Bonduelle)
1 PL
2 PL
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu poumývame. Vajíčka dáme variť. Mrkvu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť v osolenej vode.

  2. 2

    Šalát nakrájame na drobnejšie, redkvičky a paradajky na tenké kolieska a dáme do misy. Pridáme kukuricu, remuládu a jogurt.

  3. 3

    Keď sú zemiaky s mrkvou uvarené, necháme ich vychladnúť a primiešame k šalátu. Podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s natvrdo uvareným vajcom, ozdobíme kúskom petržlenovej vňate.

  4. 4

    Domácu remuládu môžeme pripraviť napríklad podľa tohoto receptu: Domáca remuláda.

Diskusia k receptu

mariamka
vyborny letny recept s krasnym pozadim :) robila som nezavisle nieco podobne @elixir aj so zvyskom peceneho masa, nechcem pridavat dalsi recept, ved ich je tu neurekom /a co salat, to original/,, tak, ak dovolis, dam len foto a do pozornosti, ze vybornu chut v dressingu urobi podrveny koriander, vyskusajte, zamilujete si tu chut :) remulada mi nieco vravi, stoji za vyskusanie, aj ked je pracnejsia ,,,

xanadu1955
Ahoj @Elixir , krásny rcp a isto aj chutný a do týchto letný dní ako stvorený, len by som sa chcela opýtať, s remuládou som sa ešte nikdy nestretla, tak som pozrela čo to je a a zitila som že sa to dá spraviť, len problém je v tom že neviem aká má byť chuť, nikdy som to neochutila a je pomerne ťažko niečo dochutiť, keď človek nevie aké to má byť a tak sa chcem spýtať, či je to dostať kúpiť hotové, ďakujem za odpoveď, myslím že s remuládou by to bola zmena chuti v mojich šalátoch.
1x elixir
elixir
Ďakujem vám dievčatá.:) S koriandrom niekedy vyskúšam. Ohľadne remulády neviem povedať, najlepšie opýtať sa v obchode predavačiek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia