Slaný koláč

Zeleninovo-syrový koláč

Autor receptu: podravka

Ohúrte svojich vážených hostí slaným koláčom zo špenátu, mrkvy a syra s olivovým olejom.

4
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plát cesta položíme na pracovnú plochu a pokvapkáme olivovým olejom. Na prvý plát položíme druhý a znova pokvapkáme olejom. Zopakujeme aj s tretím plátom.
  2. Plech na pečenie (25x16 cm) vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Keď je plech vyhriaty, vyberieme ho z rúry a položíme naň pláty cesta.
  3. Uistíme sa, že celé dno a boky plechu sú pokryté cestom a zvyšné cesto pretŕčajúce po bokoch odstrihneme kuchynskými nožnicami.
  4. Na cesto dáme uvarený cícer a syr a celú plochu polejeme zmesou vidličkou vyšľahaných vajec zmiešaných s vegetou a nasekaným špenátom. Navrch nasypeme mrkvu nakrájanú na malé kocky.
  5. Pokvapkáme zvyšným olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 20-25 minút.
  6. Koláč necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Môžeme ho podávať teplý alebo studený.