Slaný koláč
Zeleninovo-syrový koláč
Autor receptu: podravka
Ohúrte svojich vážených hostí slaným koláčom zo špenátu, mrkvy a syra s olivovým olejom.
4 porcie |
30 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Plát cesta položíme na pracovnú plochu a pokvapkáme olivovým olejom. Na prvý plát položíme druhý a znova pokvapkáme olejom. Zopakujeme aj s tretím plátom.
- Plech na pečenie (25x16 cm) vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Keď je plech vyhriaty, vyberieme ho z rúry a položíme naň pláty cesta.
- Uistíme sa, že celé dno a boky plechu sú pokryté cestom a zvyšné cesto pretŕčajúce po bokoch odstrihneme kuchynskými nožnicami.
- Na cesto dáme uvarený cícer a syr a celú plochu polejeme zmesou vidličkou vyšľahaných vajec zmiešaných s vegetou a nasekaným špenátom. Navrch nasypeme mrkvu nakrájanú na malé kocky.
- Pokvapkáme zvyšným olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 20-25 minút.
- Koláč necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Môžeme ho podávať teplý alebo studený.