Zeleninové soté s kuracinkou (fotorecept)
Autor receptu: edith
Každý z nás pozná soté bravčové, hovädzie či hydinové. Ale ja som si zmyslela zeleninové. A ako prílohu som si k nemu udusila kuracie prsia. Tento recept vznikol úplnou náhodou keď som mala polku kapusty v chladničke a nevedela čo s ňou. Dokonca nasýtil aj moju chlapskú polovičku a nebolo mu k nemu treba žiadnu inú prílohu.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a bielu kapustu (pražíme za stáleho miešania ) potom ochutíme čiernym korením, soľou a mletou paprikou a petržlenovou vňaťou. Zalejme vodou a necháme po dusiť cca 10-15 min. tak aby kapusta zmäkla ale nebola rozvarená. Potom pridáme zeleninovú mrazenú zmes ( ja som použila zmes s karfiolom a kelom ) a mrazenú kukuricu. Premiešame a necháme dusiť. Keď nám zmes začne vrieť do lejeme zeleninovú tekutú omáčku( ľubovoľnú ) ja som použila kupovanú tvz. čertvoskú zel.omáčku a paradajkový pretlak. Ak treba dochutíme .
- Kuracie prsia sme si očistili a narezali na tenké filety.
Z každej strany sme filety namočili do vegety, čierneho korenia a trocha hladkej múky.
Na rozpálenom oleji ich sprudka opražíme z oboch strán.
Keďže sme prsia narezali na filety, ktoré sú tenké, tepelná úprava trvá naozaj len chvíľku
( cca 5 min. )
- Takto spolu všetko naservírujeme na jeden tanier. Prajem dobrú chuť