Zeleninové lievance s thai curry omáčkou

Autor receptu: stefanm

Lievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano.Ja som si ich pripravil s nádychom ázijskej príchute zo supermarketu."Nie len mäsom je človek živý"...Hlavne,že sa to dá zapiť pivečkom!!

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu udusíme v troche osolenéj vody do mäkka.V 2dcl mlieka rozmiešame žĺtky,múku a osolíme.Pridáme sneh z bielkov,nadrobno pokrájanú salámu a udusenú zeleninu.V rozohriatom oleji opekáme lievance z obidvoch strán.V hlbšej pánvici si rozpustíme syry,prilejeme trochu mlieka a pridáme olivy,feferónku a thai curry pastu.Chvíľku povaríme a dohustíme kyslou smotanou v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a soľ.Povaríme a podľa potreby doriedime mliekom.Podávame s dusenými zemiakmi.Hojne zapijame pivečkom!!!