Foto: bikita
S fašírkami som poslednú dobu veľa šťastia nemala, nedarili sa mi urobiť na panvici, vždy z nich boli placky, tak som si vymyslela vlastný Zobraziť celý popisS fašírkami som poslednú dobu veľa šťastia nemala, nedarili sa mi urobiť na panvici, vždy z nich boli placky, tak som si vymyslela vlastný recept a namiesto vyprážania som ich upiekla :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv som si dala variť karfiol, do druhého hrnca som dala variť pšeno. Ja varím pšeno tak, že dám pohár pšena 1 a pol pohára vody a lyžičku soli, a varím na slabom plameni kým sa mi nevyvarí všetka voda, potom už len vypnem. Zatiaľ som si nakrájala cibuľu na drobno, pripravila som si ju do misky kde budem robiť cesto a posolila som ju. Potom som si nastrúhala mrkvu a petržlen a pridala to k tomu. Keď sa mi dovarilo pšeno pridala som aj to. karfiol som po dovarení rozpučila pučidlom na zemiaky a všetko som to zmiešala posolila a dokorenila, pridala som vajce a múku podľa potreby aby to bolo husté a tvarovateľné. cesto následne vyzeralo tak ako vidíte na obrázku.
-
2
Vytvarovala som s toho fašírky a poukladala som ich na plech. Ja som ich piekla na silikonovej podložke, ale môže sa použiť aj papier na pečenie. Dala som to piecť do rúry, ktorú som predhriala na 200°C, ale moja rúra je trocha slabšia takže ja dávam vždy o min. 10 stupňov viac ako je v recepte, tak ak máte silnejšiu rúru dajte si menej. Piekla som to 45 min a potom som ešte pustila na 5 min gril, aby sa trocha sfarbili.
-
3
A takto vyzerali upečené :)
-
4
A podávala som to s cviklovou omáčkou. Uvarenú cviklu som rozmixovala a zmiešala so sladkou smotanou a trochou múky :) Vynikajúce a ľahké jedlo
. Je tam rozlišení i obrázky.