Zeleninové chipsy

Autor receptu: zuzananoskova

Ďaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi rady, no tentokrát sme si urobili z nej chipsy ;-) Zeleninu pečiem vždy neosolenú, posypanú iba bylinkami. Myslím, že zelenina obsahuje dosť svojej soli a my aj tak veľa nesolíme, úplne minimálne. Ale je to na Vás, priatelia :-)

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame na tenšie plátky...
  2. ...poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie...
  3. ...posypeme bylinkami, pokvapkáme olejom (nemusíte)...
  4. ...a dáme piecť do vyhriatej rúry: zemiaky na 250°C a zeleninu na 200°C, asi 20 minút, je potrebné si to odsledovať, záleží na ako hrubo ste zeleninu nakrájali či ako chrumkavú ju chcete mať :-)