Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce

kaatka - fotkakaatka, 4. februára 2017
Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce
Foto: kaatka

Mäso nevyhľadávam, ale keď ho dlhšie nemám, chýba mi pocit akým dokáže nasýtiť. Ak ho konzumujem, musím ho aj poriadne ochutiť, nech je čo Zobraziť celý popisMäso nevyhľadávam, ale keď ho dlhšie nemám, chýba mi pocit akým dokáže nasýtiť. Ak ho konzumujem, musím ho aj poriadne ochutiť, nech je čo najmenej cítiť jeho prirodzenú chuť... Pridávam recept na výborný obed. Ja som si mäso tri dni vyťahovala z chladničky a vždy čerstvo osmažila. Bol to môj obed do práce, čiže každý deň čerstvé a ušetrený čas v kuchyni, ktorý bežne počas týždňa trávim.

7
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Mäso:
700 g
1 ks
1 malá alebo 1/2 veľkej ks
2 ks
8 PL
3 PL (ShanShi)
1 PL
podľa chuti
poprášiť
2 PL
Ryža:
300 g
450 g
1 ČL
50 g (ja som dala od oka)
300 g (ružičky)
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie rezance do väčšej misy, pridáme všetky uvedené suroviny a necháme odležať v chladničke (cibuľka na drobno a cesnak prelisovaný).

  2. 2

    Ryžu prepláchneme, osmažime v hrnci na oleji zalejeme vodou, necháme zovrieť a vložíme do rúry na 30 min/180 stupňov.

  3. 3

    V panvici wok prehrejeme asi 1 - 2 minúty hrášok a brokolicu, zasyspeme uvarenou ryžou, porpášime kurkumou, prikryjeme kvôli zelenine a máme hotovo. Ak idete hneď jesť, nechajte prikryté dokým brokolica nebude jemne mäkká.

    Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce - obrázok 3
  4. 4

    Ešte pre upresnenie ako pripraviť mäso. Na rozpálenom oleji, osmažíme z každej strany max 5 min, dokým nie je pekne prepečené.

    Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekný recept, aj zasýti aj sa na ňom dá pochutiť. Mäso takto nakladané robievam dosť často, je jedno aký druh, a pác si robím od oka vždy iný, čo ma napadne, alebo čo mám k dispozícii, takže aj vždy iná chuť. Je to praktické ak je mäsa viac, stačí len odoberať a hodiť na olej na panvicu, k tomu prílohu a hotovo, môže sa jesť.
popoluska340
Robievam aj ja naložené mäso, ale tento receptík sa mi páči ukladám na vyskúšanie.Posielam bodik
methi
Robila som podla teba ryzu dnes, podarilo sa mi ju trosku rozvarit. Pridala som do nej cesnak. Vdaka za inspiraciu.


kaatka
Ďakujem za milé komentáre a fotečku.
@Methi , ja som veľmi opatrná tiež, aby som nerozvarila a aby bola zelenina krásne zelená a chutná, veď stane sa :) Dúfam, že ešte vyskúšaš a budeš spokojnejšia .)
monnka
Ahoj Katka :), mäsko mám odskúšanè, bolo vynikajúce. Ingrediencie sú dobre vyvážené, pridala som trocha soli , inak som nedala nič viac ani menej. Zmes som rozmixovala a namiesto rezancov som mäso nakrájala na rezne. Chválim aj pekné foto. Ukladám do KK a plánujem vyskúšať aj ďalšie tvoje lákavé recepty. Ďalšie na rade sú hotdogy :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia