Zeleninová polievka s krupicovými haluškami fotorecept

salviana999 - bez fotkysalviana999, 30. mája 2015

Túto majú moje deti najradšej, je rýchla a dobrá.

10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1,5 l
1,5 pl
podľa chuti (vegeta)
Krupicové halušky:
2 ks
16 čl
podľa chuti
štipka
trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme zeleninovú zmes, ja používam mrazenú mochovskú. Trochu osolíme, pridáme čierne korenie, mletú rascu. Potom to zasypem jeden a pol lyžicou detsej krupice a trošku to opražím,všetko spolu.Nakoniec pridám červenú papriku a zalejem vodou.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nechám polievku variť. Podľa potreby ešte dosolím, kto che môže dať bujon alebo vegetu

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa začne variť,pripravím si halušky. Je to jednoduché. Na jedno vajíčko treba použiť 8 lmalých lyžičiek detskej krupice. Ja mám rada veľa halušiek, tak som dala vajíčka dva.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme krupicu, trošku masla, soľ , petržlenovú vňať a štipku sody bicarbony. zamiešame a necháme chvíľu odstáť.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je zelenina uvarená, do polievky urobíme haluštičky

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme prevrieť, podľa potreby ešte dosolíme a posypeme petržlenovou vňaťou. . Zložíme z ohňa a už len papkáme. Dobrú chuť.

    Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
oblubena polievka aj s haluskami, ja ich hadzem lyzickou, su teda vacsie, ale aj tak mnam :)
používateľ nemá avatar
plk
Aj u nas sa robia vecsie a z lyzicky (aniska). A nie halusky ale nocky to zoveme :-). Miesto masla sa dava trochu (olivoveho) oleja, su potom take "hladsie".

Ale co ma zaujalo - ta krupica na zaciatku. Takto to nepoznam. Ale prilezitostne vyskusam.