Zeleninová kolíska s ryžou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Očistené baklažány prekrojíme na polovice a vydlabeme dužinu. Dužinu pokrájame a pečieme spolu s petržlenom pri teplote 180 oC asi 25 minút.
  2. Na panvici orestujeme na masle kukuričné klásky, hráškové struky a baby karotku. Pridáme upečený petržlen a baklažán, osolíme, okoreníme a vložíme do vydlabaného baklažánu – necháme si však miesto na prílohu.
  3. Príloha: Dusenú ryžu premiešame na ohni s rozšľahaným vajcom, prilejeme sójovú omáčku a odstavíme. Prílohu servírujme do baklažánu a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  4. NÁŠ TIP: Pre tento typ jedla si vyberajte aj vhodný druh ryže. Dnes už sú na trhu viaceré, ktoré sa lepšie hodia napríklad na rizoto alebo ako príloha k jedlu. Skúste ryžu basmati.