Zelené halušky s hádankou a prípadne rýchlo-šikovná polievka z nich fotorecept
Foto: lyali
Žiadalo sa mi zelených haluštičiek :-) Z čoho? No z ...
príprava
Suroviny
250 g mrazený |
|
1 ks |
|
na zahustenie |
|
|
|
Na prípadnú polievku: | |
1 ČL |
|
1 ks väčšia |
|
100 g |
|
1,5 l r z bujónu (bez glutamanu) |
|
Postup
-
1
Mrazený hrášok krátko povaríme (asi 5min od bodu varu). Vodu nevylievame, potom v nej uvaríme halušky :-)
-
2
Hrášok vyberieme a rozmixujeme dohladka (podľa potreby som pridala vývar) (a kto by sa "bál" hráškových šupiek, je tu ešte sito :-) ).
-
3
Z hráškového pyré, vajca, krupice a soli urobíme cesto akurátnej haluškovej hustoty :-) Krupičky som usýpala a usýpala, ale neodvážila, že koľko. Veď tu samý zdatný kuchtík :-)
-
4
Pretlačíme cez haluškáreň do osolenej vriacej vody a uvaríme. Potom scedíme a jemne prepláchneme. A zelené halušky výnimočne nešpenátové sú tak jedlé i pre môjho manžela, ktorý špenát vidí na tanieri veľmi nerád :-)
-
5
A ja som halušky použila do rýchlo-šikovnej polievčičky, ktorá môjmu synčekovi náramne šmakovala - zjedol plný tanier a obdivoval v ňom okrem zelených haluštičiek aj srdiečkové mrkvičky :-) Na masle podusíme mrkvu (napr. nakrájanú na rezančeky alebo nakrájame na kolieska, z ktorých formičkou vykrojíme srdiečka :-) veď varíme predsa s láskou :-) ),
-
6
Pridáme šunku nakrájanú napr. na štvorčeky :-)
-
7
Podusenú mrkvu spolu so šunkou vložíme do uvareného bujónového vývaru.
-
8
Na tanier naložíme halušky a zalejeme vývarom. Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu