Zelené halušky s hádankou a prípadne rýchlo-šikovná polievka z nich (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Žiadalo sa mi zelených haluštičiek :-) Z čoho? No z ...

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mrazený hrášok krátko povaríme (asi 5min od bodu varu). Vodu nevylievame, potom v nej uvaríme halušky :-)
  2. Hrášok vyberieme a rozmixujeme dohladka (podľa potreby som pridala vývar) (a kto by sa "bál" hráškových šupiek, je tu ešte sito :-) ).
  3. Z hráškového pyré, vajca, krupice a soli urobíme cesto akurátnej haluškovej hustoty :-) Krupičky som usýpala a usýpala, ale neodvážila, že koľko. Veď tu samý zdatný kuchtík :-)
  4. Pretlačíme cez haluškáreň do osolenej vriacej vody a uvaríme. Potom scedíme a jemne prepláchneme. A zelené halušky výnimočne nešpenátové sú tak jedlé i pre môjho manžela, ktorý špenát vidí na tanieri veľmi nerád :-)
  5. A ja som halušky použila do rýchlo-šikovnej polievčičky, ktorá môjmu synčekovi náramne šmakovala - zjedol plný tanier a obdivoval v ňom okrem zelených haluštičiek aj srdiečkové mrkvičky :-) Na masle podusíme mrkvu (napr. nakrájanú na rezančeky alebo nakrájame na kolieska, z ktorých formičkou vykrojíme srdiečka :-) veď varíme predsa s láskou :-) ),
  6. Pridáme šunku nakrájanú napr. na štvorčeky :-)
  7. Podusenú mrkvu spolu so šunkou vložíme do uvareného bujónového vývaru.
  8. Na tanier naložíme halušky a zalejeme vývarom. Dobrú chuť :-)