Dusená fazuľka
Zelené fazuľky na balkánsky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Jedlo najlepšie z čerstvých zelených fazuliek práve nazbieraných v záhrade. Svieže zeleninové jedlo, ku ktorému som
pripravila horné pečené morčacie stehno (pre tých čo potrebujú mäso).
3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, zelenú fazuľku umyjeme, orežeme konce. Cibuľu a cesnak nakrájame a môžeme sa pustiť do varenia.
- Na panvici s olivovým olejom opražíme cibuľu, pridáme cesnak na 10-15 sekúnd (pozor, aby nezhorkol) a teraz je priestor pridať mäso. Môže byť akékoľvek - dusiť domäkka a potom pokračovať podľa postupu.
- Pridáme nakrájané zelené fazuľky, trocha opražíme.
- Pridáme mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie a zalejeme vriacou vodu. Povaríme, ale len cca 5 minút.
- Po piatich minútach pridáme zemiaky nakrájané na väčšie kúsky.
- Keď sa zemiaky uvaria, pridáme rozmixovanú čerstvú rajčinu (môže byť aj na kúsky) a necháme prejsť varom do zhustnutia. Ak by sme rajčinu pridali skôr, tak varenie zemiakov by trvalo nekonečne dlho. Nakoniec dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
- A tu je upečený kúsok morčacieho horného stehna, pre mäsojedov :-)