Zelená fazuľka so strúhankou

hubata - fotkahubata, 12. júla 2011

Pod pojmom "zelená fazuľka" mám na mysli aj žlté mladé fazuľové struky, na farbe predsa vôbec nezáleží. Podstatné je aby bola naozaj mladá, svieža, Zobraziť celý popisPod pojmom "zelená fazuľka" mám na mysli aj žlté mladé fazuľové struky, na farbe predsa vôbec nezáleží. Podstatné je aby bola naozaj mladá, svieža, bez fáz. Je to typické letné jedlo, určite sa bude páčiť vegetariánom.

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 1/2 kg
30 dkg




Postup

  1. 1

    Očistené fazuľové struky pokrájame na kocky a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Na oleji opražíme strúhanku a primiešame ocedenú fazuľku. Dobre premiešame a podľa chuti môžme ešte prisoliť.

Diskusia k receptu

enss
Vyskúšam, ešte som strúhanku nikdy neoprážala. Pamätám si ale z detstva, že mama dávala takúto strúhanku na "gombolce". Strúhanka zmiešaná s cukrom a s prípadnou vytečenou šťavou zo sliviek bola výborná. Ďakujem za pripomenutie.
zinnajdha
...alebo: uvarené mladé (my máme radšej) zelené fazuľové struky na tanieri pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme tou opraženou strúhankou... allebo ako prílohu k mäsku (aj k hocičomu) bez strúhanky. Fajné, finom. ( Aj špargľu takto pripravujeme.)
valeri
fajný receptík, fazuľku milujem a opraženú strúhanku ešte viac, na všetko, na gombolce, na perky, ale dať to dokopy s fazuľkou to ma ešte nenapadlo, určite vyskúšam.
jatanika
strúhanku som dávala zatiaľ len "nasladko" ... skúsim aj takto, páči sa mi to ...
svetlana9
hm - aj ja poznám strúhanku len na sladko a určite to aj na sladko s tou fazuľkou vyskúšam - xixixixi
rybarik2
Rýchla a výborná večera. Robím to už roky . Fazuľku nekrájam
na kocky, len na väčšie kúsky a tiež polievam kyslou smotanou.
Aj karfiól robím so strúhankou a smotanou.
hubata
Samozrejme dá sa aj iná zelenina: tak ako povedala @astheart : karfiol, brokolica.
Ja ju so smotanou nerobím, lebo táto fazuľka so strúhankou má byť chrupkavá a keď ju polejete smotanou - tak už nie je chrupkavá, ale strúhanka sa rozmočí a máte na tanieri strúhaný rohlík. Takže kto má rad chrupkavé ten si príde na svoje. Smotanu si nechajte do prívarku alebo polievky.
izabella929
joj, a čo tých výborných koláčov, čo pečiete na záhorí hm a trdelníky,,,včera , keď som volala švagrinej, práve ich piekla.-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia