Pod pojmom "zelená fazuľka" mám na mysli aj žlté mladé fazuľové struky, na farbe predsa vôbec nezáleží. Podstatné je aby bola naozaj mladá, svieža, Zobraziť celý popisPod pojmom "zelená fazuľka" mám na mysli aj žlté mladé fazuľové struky, na farbe predsa vôbec nezáleží. Podstatné je aby bola naozaj mladá, svieža, bez fáz. Je to typické letné jedlo, určite sa bude páčiť vegetariánom.
3-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené fazuľové struky pokrájame na kocky a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Na oleji opražíme strúhanku a primiešame ocedenú fazuľku. Dobre premiešame a podľa chuti môžme ešte prisoliť.
varecha.pravda.sk/recepty/chudobne-cavatellucci/11891-rec...
na kocky, len na väčšie kúsky a tiež polievam kyslou smotanou.
Aj karfiól robím so strúhankou a smotanou.
Ja ju so smotanou nerobím, lebo táto fazuľka so strúhankou má byť chrupkavá a keď ju polejete smotanou - tak už nie je chrupkavá, ale strúhanka sa rozmočí a máte na tanieri strúhaný rohlík. Takže kto má rad chrupkavé ten si príde na svoje. Smotanu si nechajte do prívarku alebo polievky.