Foto: 2010
Pred vela rokmi v afrike som robil s Talianmi a ked nebol syr tak pouzivali stary recept z domu zo Sicilie ,kde Zobraziť celý popisPred vela rokmi v afrike som robil s Talianmi a ked nebol syr tak pouzivali stary recept z domu zo Sicilie ,kde sa syr nahradil struhankou.Takze pasta s baklazanom a rybou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g bez kože |
|
2 (menší kus) |
|
2 struziky |
|
2 lyzicky cerstva |
|
1/2 lyzicky |
|
3 |
|
1 mensia |
|
250 g |
|
|
|
|
|
150 ml |
|
|
|
4 lyzice |
|
|
Postup
-
1
Baklazan nakrajame na kocky a dame do osolenej vody "odhorknut" cca 30 minut. Omyjeme, osusime ,ochutime korenim a dame na olej oprazit do zlatista. Olozime na stranu na misku , najlepsie na papierovu utierku. Pastu Cavatelli si dame varit podla navodu ( nerozvarime).
- 2
Do tej istej panvice dame rybie filety ochutene tradicne meciar bez koze nakrajane na kocky zlahka obalene v muke. Rychlo oprazime zo vsetkych stran cca 5-6 minut. Vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.
- 3
Do vypeku pridame chilly fliacky ,na drobno nakrajany cesnak a cervenu cibulu nakrajanu na drobno. Oprazime a pridame na drobno nakrajane zrele paradajky ( tradicne by sa mala stiahnut koza)...Podlejeme vinom ochutime a podusime niekolko minut. Pridame oprazeny baklazan , pastu a rybu a niekolko minut prehrejeme,
- 4
Na olivovom oleji si rychlo oprazime struhanku, posypeme pastu a este stedro ochutime najlepsim extra panenskym olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu