Chudobné Cavatellucci

2010 - bez fotky2010, 23. júna 2011
Chudobné Cavatellucci
Foto: 2010

Pred vela rokmi v afrike som robil s Talianmi a ked nebol syr tak pouzivali stary recept z domu zo Sicilie ,kde Zobraziť celý popisPred vela rokmi v afrike som robil s Talianmi a ked nebol syr tak pouzivali stary recept z domu zo Sicilie ,kde sa syr nahradil struhankou.Takze pasta s baklazanom a rybou.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g bez kože
(menší kus)
2 struziky
2 lyzicky cerstva
1/2 lyzicky
3
1 mensia
250 g
150 ml
4 lyzice




Postup

  1. 1

    Baklazan nakrajame na kocky a dame do osolenej vody "odhorknut" cca 30 minut. Omyjeme, osusime ,ochutime korenim a dame na olej oprazit do zlatista. Olozime na stranu na misku , najlepsie na papierovu utierku. Pastu Cavatelli si dame varit podla navodu ( nerozvarime).

  2. 2

    Do tej istej panvice dame rybie filety ochutene tradicne meciar bez koze nakrajane na kocky zlahka obalene v muke. Rychlo oprazime zo vsetkych stran cca 5-6 minut. Vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.

  3. 3

    Do vypeku pridame chilly fliacky ,na drobno nakrajany cesnak a cervenu cibulu nakrajanu na drobno. Oprazime a pridame na drobno nakrajane zrele paradajky ( tradicne by sa mala stiahnut koza)...Podlejeme vinom ochutime a podusime niekolko minut. Pridame oprazeny baklazan , pastu a rybu a niekolko minut prehrejeme,

  4. 4

    Na olivovom oleji si rychlo oprazime struhanku, posypeme pastu a este stedro ochutime najlepsim extra panenskym olejom.

Diskusia k receptu

julica
Och, krásne, tá strúhanka vie fakt prekvapiť.
jody
Tá strúhanka je pre mňa prekvapením, ale určite to vyskúšam, neznášam na cestovinách ajdam... :-)))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia