Zdravé domáce müsli tyčinky
Foto: kucharocka123
Sú zdravé, výživné, chutné a hodia sa na raňajky či desiatu, do školy alebo do práce.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Sušené slivky umyjeme, namočíme aspoň na 1 hodinu do vody, ovsené vločky namočíme na 5 minút a potom oboje dôkladne scedíme. Napučané slivky pokrájame na drobné kúsky. Kešu orechy nasekáme nadrobno, časť vlašských orechov zomelieme a ostatné nasekáme.
- 2
Do misky nastrúhame banán a jablko, pridáme sušené slivky a orechy, ovsené vločky, škoricu, dužinu z vanilkového struku, roztopené maslo, príp. med a všetko dobre premiešame na lepkavú hustú zmes.
- 3
Pomocou lyžičky zmesou plníme silikónovú formu na tyčinky. Dobre popritláčame, zakryjeme potravinárskou fóliou a povrch tyčiniek vyrovnáme pomocou valčeka. Ja som použila 4 silikónové formičky zo setu na tyčinky, každá je na 2 kusy.
- 4
Pečieme cca 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C. Vo forme necháme dobre vychladiť a potom opatrne vyberieme. Skladujeme na suchom mieste, aby si tyčinky zachovali chrumkavosť a krehkosť. Dobrú chuť!
Tiež müsli tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne.
Ďakujem pekne. Do polovice zmesi som pridala aj kakao, aj tie boli tiež chutné.
Dá se to "roztáhnout" na plech /klidně i s pečícím papírem/ během pečení prohrábnout a vyjde z toho chrumkavé müsli. Pravda, nebude to tyčinka, ale chrumkání je jisté.
Některé jsou chrumkavé, pracují s extrudovanými surovinami, ale to je o inom.
Nejspíš máš pravdu. Dělám si někdy müsli, ale z trochu jiných suroivn.