Zdravá čoko torta z fazule

eldina - fotkaeldina, 6. júna 2012

recept som ponúkla len v diskusii,lebo som nevedela,či by bol záujem,ale moja zlatá @evanaaa ma poprosila,aby som ho dala aj k sebe,vraj si ho Zobraziť celý popisrecept som ponúkla len v diskusii,lebo som nevedela,či by bol záujem,ale moja zlatá @evanaaa ma poprosila,aby som ho dala aj k sebe,vraj si ho dá do KK..takže evanaaa,venujem ho tebe...:))

10 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

440 gr uvarená/hnedá/
4 ks surové
1 PL
1 ČL
6 PL
1/2 šálky
5 PL
1 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    váha fazule je množstvo už uvarenej......

  2. 2

    POSTUP::fazuľu uvariť, dobre vymixovať/aby to nevyzeralo ako fazuľa/ ..pridať vajcia,soľ,cukor a na konci olivový olej..

  3. 3

    v druhej nádobe spojiť kakao,PDP,sódu a vodu...pridať k fazuľovej mase..piecť 45 minút na cca 160 °C..je to základný korpus , ktorý môžte plniť akokoľvek ...

Diskusia k receptu

eldina
@ivocka5 ja by som neodporučila,tá už má v sebe nejaké prísady a väčšinou sú minimálne slané...a asi sa ani nedá dokonale scediť,nie?
eldina
@radulienka myslím si,že ak tam človek nedá kakao a dá esenciu podľa svojho výberu,tak chuťovo môže byť akákoľvek..:)
ivocka5
@eldina , @tatranocka , ďakujem :-) pýtala som sa len pre istotu, ak by som sa rozhodla tortu robiť neplánovane a nemala by som cez noc namočenú fazuľu :-)
eldina
@ivocka5 ja mám vždy namočenú fazuľu,namočím a potom dám do mrazničky,takto mám vždy nejakú na okamžité použitie...:)..ja by som z konzervy tortu nerobila...:)
letisia
Tak toto vyskúšam. Ja tú uvarenú a rozmixovanú masu aj prepasírujem cez sitko, aby som odstránila aj zvyšky "šupín".
mracik9
eldina,toto som už počula,že vraj fazuľová torta,znie to zvláštne,ale chutiť to môže fajnovo,určite skúsim
iza59
ja robievam korpus zo 180 g uvarenej prelisovanej fazule, 180 g cukru, 3 vajcia, 1 PL rumu, 1 vanilkový cukor. Ušľahám cukor, rum, žĺtka, pridám fazuľu a nakoniec ušľahaný sneh z bielkov. Ešte tam má ísť 3 PL jemnej strúhanky, ale ja dávam 3 PL kakaa (aby bola bezlepku). Pečiem zvolna 3/4 hod, plním čokoládovým krémom alebo parížskou šľahačkou. Je vynikajúca a nikto neuverí, že je z fazule. Skúšala som rôzne obmeny (s orechami, pridaním oleja, mlieka, maizény, prášku do pečiva,...) ale takáto je najlepšia. Fazuľa môže byť akákoľvek, uvarím tú ktorú mám doma, preženiem cez pasírovač. Ak uvarím veľa fazule, dám do mikroténového vrecka a zamrazím. Skúšala som aj veľkú bielu maslovú fazuľu a odstránila som
šupky, ale nebol v chuti nejaký rozdiel.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@eldina ,prosím,aká je veľká torta formy? Môže sa urobiť aj na plechy?
Pf 2015 :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia