Foto: margaretka28
Včera sme boli na návšteve u rodičov a mama mala napečené tieto pagáčiky, oprášila starý recept a všetkým nám veľmi chutili, tak som ich Zobraziť celý popisVčera sme boli na návšteve u rodičov a mama mala napečené tieto pagáčiky, oprášila starý recept a všetkým nám veľmi chutili, tak som ich dnes upiekla aj doma, nie sú moc sladké a majú príjemnú zázvorovú príchuť.Postup som nefotila, je veľmi jednoduchý a zvládne to každý :-)
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
2 pl kopcom |
|
pol čl |
|
200 g |
|
42 g |
|
150 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
(na potretie) |
|
10 g (pol vrecka) |
|
5 cm |
|
Postup
-
1
Do vlažnéh mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trošku múky a cukru a necháme vzísť kvások. Na dosku preosejeme obe múky, pridáme cukor, soľ, kvások, zmäknuté maslo a zohriatu kyslú smotanu (na izbovú teplotu) vajce, strúhaný čerstvý zázvor a aj mletý sušený.
- 2
Zmiesime hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hned rozvaľkáme a vykrojíme pagáčiky . Uložíme ich na pomastený plech, potrieme rozšľahaným žltkom a necháme kysnúť na plechu 30 minut. Potom upečieme na 200 stupňoch asi 15 -20 minút, záleží od rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu