Včera sme boli na návšteve u rodičov a mama mala napečené tieto pagáčiky, oprášila starý recept a všetkým nám veľmi chutili, tak som ich Zobraziť celý popisVčera sme boli na návšteve u rodičov a mama mala napečené tieto pagáčiky, oprášila starý recept a všetkým nám veľmi chutili, tak som ich dnes upiekla aj doma, nie sú moc sladké a majú príjemnú zázvorovú príchuť.Postup som nefotila, je veľmi jednoduchý a zvládne to každý :-)
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 pl kopcom | 
                                                             | 
                                                    
| pol čl | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 42 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| (na potretie) | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g (pol vrecka) | 
                                                             | 
                                                    
| 5 cm | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do vlažnéh mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trošku múky a cukru a necháme vzísť kvások. Na dosku preosejeme obe múky, pridáme cukor, soľ, kvások, zmäknuté maslo a zohriatu kyslú smotanu (na izbovú teplotu) vajce, strúhaný čerstvý zázvor a aj mletý sušený.
- 2
 Zmiesime hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hned rozvaľkáme a vykrojíme pagáčiky . Uložíme ich na pomastený plech, potrieme rozšľahaným žltkom a necháme kysnúť na plechu 30 minut. Potom upečieme na 200 stupňoch asi 15 -20 minút, záleží od rúry.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu