Zázvorové pagáčiky

Autor receptu: margaretka28

Včera sme boli na návšteve u rodičov a mama mala napečené tieto pagáčiky, oprášila starý recept a všetkým nám veľmi chutili, tak som ich dnes upiekla aj doma, nie sú moc sladké a majú príjemnú zázvorovú príchuť.Postup som nefotila, je veľmi jednoduchý a zvládne to každý :-)

Suroviny

Postup

  1. Do vlažnéh mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trošku múky a cukru a necháme vzísť kvások. Na dosku preosejeme obe múky, pridáme cukor, soľ, kvások, zmäknuté maslo a zohriatu kyslú smotanu (na izbovú teplotu) vajce, strúhaný čerstvý zázvor a aj mletý sušený.
  2. Zmiesime hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hned rozvaľkáme a vykrojíme pagáčiky . Uložíme ich na pomastený plech, potrieme rozšľahaným žltkom a necháme kysnúť na plechu 30 minut. Potom upečieme na 200 stupňoch asi 15 -20 minút, záleží od rúry.