Foto: julica
Teda... k mikrovlnke mám povedzme veľmi vlažný vzťah, ale čo sa mi dnes v nej podarilo... Ešte prežúvajúc sa chcem s Vami podeliť o Zobraziť celý popisTeda... k mikrovlnke mám povedzme veľmi vlažný vzťah, ale čo sa mi dnes v nej podarilo... Ešte prežúvajúc sa chcem s Vami podeliť o túto za moment hotovú pochúťku, ktorú asi aj za moment dorazíme :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Po prvom pokuse s pečením v mikrovlnke, k čomu ma donútila akútna potreba sladkého a nefungujúca trúba, som začala rozmýšľať, v akom koláči nie je chrumkavá kôrka... V ovocnom, prišlo mi na um, a mám jablká, bude obrátený jablčník. Surovín je naozaj máličko.
-
2
Praobyčajnú zapekaciu misku z jenského skla pomažeme olejom a vysypeme polohrubou múkou. Teraz je pripravená na jablká, ktoré krájame, ako sa nám podarí, na navrstvené orechy. Bála som sa, či nebudú surové, ale výsledok bol milým prekvapením - boli mäkkučké a šťavnaté, presne ako majú byť.
-
3
Vyšľaháme si sneh so štipkou soli (ja dávam štipku takú väčšiu, lebo koláče bez soli sú takej plytšej chuti) V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, vodou a olejom, potom k nim pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame. Cesto je akurát husté na to, aby sme doň zľahka vmiešali sneh z bielkov.
-
4
Jablká v miske posypeme škoricovým cukrom, môžeme prisladiť ešte medom alebo cukrom, záleží na ich kyslosti. Nalejeme na ne cesto.
-
5
Takto vyzerá hotový koláčik putujúci do mikrovlnky (úplne starý typ) na 10-11 minút na najvyšší stupeň. Určite nepečte dlhšie, cesto sa zbytočne vysuší.
-
6
Po cinknutí mikrovlnky koláč vyberieme a prevrátime na tanier. Mne to pripadalo ako zázrak - koláč sa krásne vyklopil, vonia, je mäkkučký a šťavnatý, s pohárom mlieka skvelý olovrant. Tak sa mi zdá, že mám novú zábavku...
Diskusia k receptu