Závitky z panenky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso: Panenku rozrežeme na jeden plát, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme olivovým olejom. Poukladáme plátky cukety, ktorú sme jemne orestovali na oleji a ochutili bazalkovým pestom, pridáme lístky bazalky a na kraj mäsového plátu položíme sušené paradajky. Plát zrolujeme a takto hotovú roládu nakrájame na plátky s hrúbkou 3 cm. Plátky obalíme slaninkou a celé prepichneme špajdľou. Mäso môžeme pokvapkať olivovým olejom a nechať odležať. Odležané medailóniky grilujeme z každej strany.
  2. Grilovaná zelenina: Zeleninu nakrájame na plátky, ktoré jemne natrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme. Horúce vložíme do olivového oleja, zmiešaného s cesnakom a bylinkami. Touto zmesou naplníme opečenú žemľu, z ktorej sme odrezali vrch a vydlabali stred.
  3. Bylinková omáčka: Na masle opečieme cibuľu, pridáme nasekané bylinky a zalejeme smotanou, necháme odpariť, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.