Mam v chladnicke uz nejaky cas gastanove pyre a nevedela som co s nim. Vyskusala som to najjednoduchsie co mi napadlo a musim iba odporucit!
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 dcl |
|
1 dcl |
|
1/2 kocky |
|
5 ČL |
|
500 g |
|
štipka |
|
Na plnku: | |
250 g |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
30 g |
|
Plnka 2: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V poradi ako je uvedene som suroviny dala do pekárnicky a zapla program cesto. Po spracovani a vykysnuti, cesto vyklopime na pomucenu dosku a rozdelime na dve časti. Bochnik cesta vyvalkame asi na 1cm hruby plát a nanesieme plnku.
- 2
Gastanove pyre nastruhame, pridame cukor, rumovu aromu a vopred namocene , scedene hrozienka. Premiesame. Do druhej rolady som dala lekvar s nutelou.
- 3
Cesto potrete plnkou zarolujeme, nechame aspon 20 min podkysnut, potrieme rozpustenym maslom a dame piect cca 25 minut na 180°C
- 2
*****
V Hurgade sme boli z manželom a dcérou. Bolo tam pekne.