Závin plnený pečenou zeleninou a balkánskym syrom

matus113 - fotkamatus113, 22. novembra 2011
Závin plnený pečenou zeleninou a balkánskym syrom
Foto: matus113

Štrúdľa na slano.

4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

 rozvalkané
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks - strúčik




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Pripravíme plech s papierom na pečenie, na ktorý naukladáme nakrájanú zeleninu a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200 stupňov.

  2. 2

    Do paradajkového pretlaku rozpučíme strúčik cesnaku, okoreníme, osolíme a rozotrieme po celej ploche lístkového cesta. Navrch naukladáme upečenú zeleninu, okoreníme a pridáme ešte balkánsky syr. Kvôli syru už nesolíme. Závin stočíme, potrieme vajíčkom a pečieme hodinku na 180 stupňov. Môžeme podávať s rukolovým šalátom.

Diskusia k receptu

Vymazať
klekipetra
Výborne - po takej tepelnej úprave už strach z vitamínov i iného v zelenine prospešného, už mať nemusíme. Navyše nás ochráni mastnota v lístkovom ceste.
Vymazať
nonna
Je to naozaj zdravé, dietické jedlo a určite aj chutné. Ukladám si do svojej kuchárskej knihy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia