Závin plnený pečenou zeleninou a balkánskym syrom
Foto: matus113
Štrúdľa na slano.
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Všetku zeleninu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Pripravíme plech s papierom na pečenie, na ktorý naukladáme nakrájanú zeleninu a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200 stupňov.
- 2
Do paradajkového pretlaku rozpučíme strúčik cesnaku, okoreníme, osolíme a rozotrieme po celej ploche lístkového cesta. Navrch naukladáme upečenú zeleninu, okoreníme a pridáme ešte balkánsky syr. Kvôli syru už nesolíme. Závin stočíme, potrieme vajíčkom a pečieme hodinku na 180 stupňov. Môžeme podávať s rukolovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu