Zavárané lečo
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Toto lečo, som varila vtedy, keď začali prvé mrazíky.Mala som na záhradke ešte dosť 
papriky a rajčín, tak som sa rozhodla predstaviť vám, ako to robím ja..Lečo je výborné, 
stačí ho prihriať a môže sa papkať trebárs aj s dobrým čerstvým chlebíkom..
| 
 20 minútpríprava
 | 
 65 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Na oleji orestujem orestujem cibuľu do sklovita.Pridám  papriku a osolím ju lyžicou soli a stále miešam približne 10 minút.Rajčiny pred pridaním do leča, dám na chvíľku do vriacej vody a preložím do studenej a ošúpem ich.Na lečo nepožívam rajčiny so šupkou.
- Na podusenú papriku dám aj pokrájané rajčiny.Miešam, kým nepustia rajčiny šťavu.
- Keď pustila šťavu posypem ju červenou mletou paprikou, čiernym korením a varím ďalej.
- Varí sa približne hodinu zakryté pokrievkou.Občas tam nakuknem, pomiešam , aby neprihorelo.
- Po hodine ochutnám, a dám vegetu.Hotové lečo plním za horúca do pohárov a uložím do perín na 3 dni.No a takto vyzerá hotové lečo.Je pripravené,kedykoľvek sa dá otvoriť a použiť buď za studena, alebo prihriať. Používam ho aj pod mäsko, do perkeltov aj do rôznych jedál.