Zavárané lečo

Autor receptu: izabella929

Toto lečo, som varila vtedy, keď začali prvé mrazíky.Mala som na záhradke ešte dosť papriky a rajčín, tak som sa rozhodla predstaviť vám, ako to robím ja..Lečo je výborné, stačí ho prihriať a môže sa papkať trebárs aj s dobrým čerstvým chlebíkom..

20 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujem orestujem cibuľu do sklovita.Pridám papriku a osolím ju lyžicou soli a stále miešam približne 10 minút.Rajčiny pred pridaním do leča, dám na chvíľku do vriacej vody a preložím do studenej a ošúpem ich.Na lečo nepožívam rajčiny so šupkou.
  2. Na podusenú papriku dám aj pokrájané rajčiny.Miešam, kým nepustia rajčiny šťavu.
  3. Keď pustila šťavu posypem ju červenou mletou paprikou, čiernym korením a varím ďalej.
  4. Varí sa približne hodinu zakryté pokrievkou.Občas tam nakuknem, pomiešam , aby neprihorelo.
  5. Po hodine ochutnám, a dám vegetu.Hotové lečo plním za horúca do pohárov a uložím do perín na 3 dni.No a takto vyzerá hotové lečo.Je pripravené,kedykoľvek sa dá otvoriť a použiť buď za studena, alebo prihriať. Používam ho aj pod mäsko, do perkeltov aj do rôznych jedál.