Zátišie z medovo - mrkvových muffinov

Autor receptu: aszabka

Neviem presne, kde som k tomuto receptu prišla, ale niekde medzi prácou a padla ((: opísaný z niektorej knihy receptov, ktoré ponúkajú díleri..

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku, koreninový prípravok a sódu bikarbónu zmiešame a do stredu tejto sypkej zmesi pridáme med a mrkvu. Jemne premiešame. Vymiešame si olej a vajcia, nie veľmi, len tak, aby sa nepovedalo, že sme nevynaložili žiadnu námahu a vylejeme ich postupne do múčnej zmesi. Recept som trochu upravila, čiže oleja som ubrala, pretože som sa poučila v minulosti, keď som robila muffiny podľa receptu a vždy boli dosť mastné. No a aby boli chrumkavejšie, pridala som do nich teraz i malú hrsť ľanových a tekvicových semienok (:
  2. Cesto nakladieme lyžicou do vymastených otvorov muffinového plechu, alebo do akejkoľvek formy na pečenie. Ja som piekla na plechu i v silikónových formičkách. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút. Asi takto:
  3. Pre istotu som pečenie kontrolovala špajdlou..zlozvyk, alebo dobrozvyk? Každopádne overený spôsob, ako to nespackať ((: Musím uznať, že mi tieto muffiny veľmi chutili, príjemne korenisté a kto ľúbi med a jeho chuť v koláčoch, nech skúsi..