Zapekaný karfiol so zemiakmi

lallya - bez fotkylallya, 22. septembra 2013

Skúšala som karfiol bez akejkoľvek zeleniny, iba so zemiakmi a výsledok mal úspech.

4 - 5
porcie
30 minút
príprava
50 - 60 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks
5 ks
1 ks
15 dkg
15 dkg
1 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na najmenšie ružičky, zemiaky očistíme pokrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Na panvici rozpálime olej, podusíme na ňom cibuľu, pridáme koreniny a odstavíme. Pridáme karfiol so zemiakmi a premiešame. Takto pripravené suroviny vložíme do zapekacej misy, ktorú prikryjeme alobalom (alebo ak má misa pokrievku, tak ju ňou prikryjeme). Misu vložíme do vyhriatej teplovzdušnej rúry, ktorú sme vyhriali na 180 °C. Zapekáme cca 35 min.

  3. 3

    Po uplynutí vyberieme a pozrieme, či sú zemiaky a karfiol mäkké. Ak nie, ešte prikryté zapekáme cca 10 min. Opäť skontrolujeme a ak sú suroviny mäkké, zalejeme ich tvarohovo-nivovou zálievkou. Tvaroh a nivu vložíme do vyššej nádoby a ponornou varechou rozmixujeme, keďže zmes je hustá, zriedime ju smotanou. Zmes vylejeme na karfila a zapekáme cca 15 min.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zapekaný karfiol robievam, máme ho radi ale pridávam aj jednu brokolicu, lenže ja nedusím na cibuľke, len trochu povarím, prípadne brokolicu len naparím a zalievam buď bešamelom alebo smotanovou zálievkou. Páči sa mi aj tvoja zálievka, trochu netradičná ale iste dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia