Skúšala som karfiol bez akejkoľvek zeleniny, iba so zemiakmi a výsledok mal úspech.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na najmenšie ružičky, zemiaky očistíme pokrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
- 2
Na panvici rozpálime olej, podusíme na ňom cibuľu, pridáme koreniny a odstavíme. Pridáme karfiol so zemiakmi a premiešame. Takto pripravené suroviny vložíme do zapekacej misy, ktorú prikryjeme alobalom (alebo ak má misa pokrievku, tak ju ňou prikryjeme). Misu vložíme do vyhriatej teplovzdušnej rúry, ktorú sme vyhriali na 180 °C. Zapekáme cca 35 min.
- 3
Po uplynutí vyberieme a pozrieme, či sú zemiaky a karfiol mäkké. Ak nie, ešte prikryté zapekáme cca 10 min. Opäť skontrolujeme a ak sú suroviny mäkké, zalejeme ich tvarohovo-nivovou zálievkou. Tvaroh a nivu vložíme do vyššej nádoby a ponornou varechou rozmixujeme, keďže zmes je hustá, zriedime ju smotanou. Zmes vylejeme na karfila a zapekáme cca 15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu