Zapekaný karfiol so zemiakmi

Autor receptu: lallya

Skúšala som karfiol bez akejkoľvek zeleniny, iba so zemiakmi a výsledok mal úspech.

4 - 5
porcie
30 minút
príprava
50 - 60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na najmenšie ružičky, zemiaky očistíme pokrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Na panvici rozpálime olej, podusíme na ňom cibuľu, pridáme koreniny a odstavíme. Pridáme karfiol so zemiakmi a premiešame. Takto pripravené suroviny vložíme do zapekacej misy, ktorú prikryjeme alobalom (alebo ak má misa pokrievku, tak ju ňou prikryjeme). Misu vložíme do vyhriatej teplovzdušnej rúry, ktorú sme vyhriali na 180 °C. Zapekáme cca 35 min.
  3. Po uplynutí vyberieme a pozrieme, či sú zemiaky a karfiol mäkké. Ak nie, ešte prikryté zapekáme cca 10 min. Opäť skontrolujeme a ak sú suroviny mäkké, zalejeme ich tvarohovo-nivovou zálievkou. Tvaroh a nivu vložíme do vyššej nádoby a ponornou varechou rozmixujeme, keďže zmes je hustá, zriedime ju smotanou. Zmes vylejeme na karfila a zapekáme cca 15 min.