Zapekaný karfiol s mletým mäsom

Autor receptu: rolfynka

Recept pochádza z maďarskej televízie a je veľmi chutný. Je to relácia Laci Baciho kuchyňa.

Postup

  1. dame si uvarit 3 vajicka na tvrdo, karfiol rozoberieme na ruzicky a uvarim v osolenej vode asi 4 minuty nechame vychladnut. nez nam karfiol vychladne pripravime si besamel/zaprazku z masla muky mlieka a trocha muskatoveho orecha vymastime si s olejom pekacik vysypeme s struhankou apolovicu karfiolu pokrajame na platky dame na dno pekaca a dame nan polovicku besameku a posypeme s polovicou syra do mleteho mesa dame vajce surove korenie sol premiesame a dame na besamel na mesko dame uvarene vajicka pokrajane na kolecka pokracujeme s ukladanim karfiolu a na koniec pride besamel ktrory posypeme syrom a struhankou pecieme vo vyhriatej rure na 80 stupnou 30 minut dobru chut