Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú

Autor receptu: redakcia

Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a čerstvých plodov zeme. Žiadnu hostinu si neviem bez nich ani predstaviť.

4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažán prekrojíme pozdĺžne na polovicu, vydlabeme stred, ktorý potom prekrojíme. Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kocky a spolu s baklažánom a nakrájanou paprikou restujeme na masle a šalotke, dochutíme soľou a korením.
  2. Z baklažánu vznikla „lodička“, do ktorej vložíme pripravenú zmes. Navrch naplneného baklažánu nadrobíme kravský hrudkový syr a dáme zapiecť do rozohriatej rúry pri 180°C.
  3. Medzitým nakrájame rajčiny na kocky, urestujeme ich na zvyšnej šalotke a masle, pridáme cesnak a dochutíme soľou a korením.