Zapekané zemiaky s feniklom

Autor receptu: proste0monika

Taký jednoduchší receptík, ale fenikel mám velmi rada a táto kombinácia mi velmi chutila =). Bylinky si môžte pridať podla chuti. Ja som použila čerstvý kôpor, rozmarín a tymian.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cuketu, zemiaky a fenikel si dobre umyjeme a očistíme-nešúpeme. Pokrájame na menšie kocky a vhodíme do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme podľa chuti a pridáme bylinky, čerstvé alebo sušené (odporúčam hlavne rozmarín), pretlačený cesnak a dobre premiešame. Neprikryté dáme piecť asi na 180 stupňov kým všetko nezmäkne.
  2. Pór si umyjeme a použijeme pár celých, vrchných listov, ktoré nakrájame na tenk pásiky. Na panvici si rozpálime trošku olivového oleja a pór osmažíme, tak aby nám nezačal hnednúť a nezhorkol. Potom odstvavíme, pridáme smotanu (ja som dala ovsenú, je tak jemne sladká a velmi sa do tohto receptu hodí), soľ a biele korenie a rozmixujeme na krémovú omáčku.
  3. Keď máme zemiačky s cuketou a feniklom mäkké, zalejeme ich omáčkou, premiešame a dáme ešte na pár minút zapiecť a môžme podávať.