Zapekané šampiňóny s nivou

diabambulka - fotkadiabambulka, 26. septembra 2010

Opäť jedno ľahké, rýchle a nenáročne jedlo. Toto je obľúbené jedlo môjho manžela. dúfam že sa stane aj vašim obľúbeným jedlom:-)))

4
porcie
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

12 ks
1 ks
150 g
  na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Šampióny očistíme, oddelíme nožičku od klobúčika ešte troška ho vydlabeme, tak aby nám zostali krásne klobúčiky na plnenie a zapekanie. Nakrájame cibuľu, slaninku na kocky a dáme smažiť na panvičku. Potom pridáme nakrájané nožičky zo šampiónov a ešte chvíľku podusíme. Necháme vychladnúť a zatiaľ si postrúhame nivu na jemno. Do vychladnutej zmesy zamiešame postrúhanú nivu a touto zmesou plníme nachystané klobúčiky šampiónov. Poukladáme na vymastený plech a dáme zapiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-30 minút.

  2. 2

    No čo poviete nieje to ľahké, chutné a nenáročné jedlo. Odporúčam vyskúšať:-)))Dobrú chuť

Diskusia k receptu

enerrgizer
určite niekedy skúsim...už dlho pozerám na krásne veľké šampiňóny v regáloch :-)
tetuska
je to vynikajúci recept, ja varím tiež, ale dávam eidam, s nivou to môže mať výbornú chuť, odskúšam...
diabambulka
ahoj enerrgizer, varíš presne akomôj švagor nájde 5 receptov a potom z toho urobí naozaj neuveriteľnú chuťovku. ak budeš náhodou robiť tento obedík pre tvoju manželku a syna tak nám určite napíš čím si ho vylepšil,radi sa necháme inšpirovať, už len kúpiť tie nádherné šampiňóny:-)
diabambulka
Milá tetuška, určitet to na budúce vyskúšajte s nivou, nepotrebujete žiadne koreniny - tá niva to tak vynikajúco ochutí. No verte či nie, mala som toho včera plný plech a na dnes už nezostalo nič:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia