Zapekané rybie filety so šampiňónmi fotorecept

soncya - fotkasoncya, 14. júla 2013
Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept)
Foto: soncya

Osvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava mrazených filetov. (zdroj. časopis Život, nejaké 80-te roky)... Zobraziť celý popisOsvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava mrazených filetov. (zdroj. časopis Život, nejaké 80-te roky)... Môj vôbec prvý fotorecept.

5
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g
6 PL
150 g
1 ks
4 PL
3 ks
100 g
5 PL
2 PL
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Rybie filety si osušíme, posolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút postáť.

    Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu

    Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šampiňóny, posolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, pradajkový pretlak a podusíme do zhustnutia

    Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes necháme trochu ochladiť a do takého pridáme 3 celé vajcia a vymiešame (už nevaríme, vajcia vmiešame do odstavenej zmesi).

    Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici si na horúcom oleji sprudka opražíme odležané rybie filety a tieto si preložíme do zapekacej misy, zalejeme výpekom a na ne navrstvíme šampiňónovú zmes.

    Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme strúhaným syrom, strúhankou a pokvapkáme roztopeným maslom.

    Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a zapekáme 20 - 25 minút. Podávame s omastenými varenými zemiačkami, ochutenými s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

    Zapekané rybie filety so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

3sandra3
tento spôsob sa aj mne páči... vyskúšam... vyzerá to úplne chutne
pipinela
tak dnes som varila tvoj recept....moj zat si dal aj duplu...len miesto syru som dala navrch rozmarin...nejako mi tam struhany syr nepasoval...mali sme aj navstevu vsetci boli nadseny...dakujem za inspiraciu...
erikao
naozaj chutné a ani netreba tie filety predtým osmažiť, stačí naukladať na olej (snažila som sa, ale nedarilo sa lebo neboli celkom rozmrazené a vysušené)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia