Foto: soncya
Osvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava mrazených filetov. (zdroj. časopis Život, nejaké 80-te roky)... Zobraziť celý popisOsvedčený recept na rybky, hlavne keď ste si nie isté ako by dopadla iná tepelná úprava mrazených filetov. (zdroj. časopis Život, nejaké 80-te roky)... Môj vôbec prvý fotorecept.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rybie filety si osušíme, posolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 minút postáť.
-
2
Na oleji speníme cibuľu
-
3
Pridáme šampiňóny, posolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, pradajkový pretlak a podusíme do zhustnutia
-
4
Zmes necháme trochu ochladiť a do takého pridáme 3 celé vajcia a vymiešame (už nevaríme, vajcia vmiešame do odstavenej zmesi).
-
5
Na panvici si na horúcom oleji sprudka opražíme odležané rybie filety a tieto si preložíme do zapekacej misy, zalejeme výpekom a na ne navrstvíme šampiňónovú zmes.
-
6
Posypeme strúhaným syrom, strúhankou a pokvapkáme roztopeným maslom.
-
7
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a zapekáme 20 - 25 minút. Podávame s omastenými varenými zemiačkami, ochutenými s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Ukladám a určite vyskúšam :-)