Zapekané plnené šampiňóny
Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny portobello fotorecept

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 11. februára 2019

Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť nielen ako predjedlo, ale aj ako večera...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks (portobello)
1 ks
2-3 strúčiky
1/2 (červená hrubostenná)
podľa potreby
50 g
1 bal. (hermelín so zeleným korením)
50 g (strúhaný)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Plniť a zapekať budeme tieto veľké hnedé šampiňóny portobello. Očistíme ich a klobúčiky vyutierame kuchynskou utierkou, nožičky vyrežeme a nakrájame na menšie kúsky. Ak sú klobúčiky priveľmi plytké, vyberieme aj časť vnútra a odložíme bokom na neskôr.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klobúčiky potrieme olejom. Na panvici na oleji ich krátko orestujeme. Najprv z vnútornej strany, prevrátime a potom z hladkej strany. Uložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy alebo pekáča a osolíme.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak na plátky. Papriku umyjeme, osušíme a nakrájame na štvorčeky, rovnako aj šunku. Vo výpeku zo šampiňónov orestujeme cibuľu, pridáme cesnak, nožičky, prípadne vnútro klobúčikov šampiňónov, šunku a papriku, jemne osolíme a premiešame.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Orestovanou zmesou klobúčiky naplníme a navrch poukladáme hermelín so zeleným korením, ktorý sme pokrájali na menšie kúsky. Vložíme do rúry predhriatej na 170-175 °C. Pečieme najprv cca 15-20 minút.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred koncom pečenia zapekaciu nádobu vyberieme z rúry, šampiňóny posypeme strúhaným syrom podľa vlastného výberu a znovu vrátime do rúry a dopečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tieto sú už upečené.

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte pohľad v reze. Dobrú chuť prajem!

    Zapekané plnené šampiňóny portobello (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

atulienka
Ja tu vôňu cítim až sem. To si naozaj prídu na svoje jazyk, oči aj nos. Veľmi skoro urobím. Mňňáááááááááám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia