Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok, 2 lyžicami paradajkového pretlaku a bryndzou (trochu bryndze môžeme nechať na dekoráciu hotového pokrmu). Všetky komponenty zmiešame dokopy.
  2. Zmes vylejeme do zapekacej misky vymastenej maslom a pečieme v rúre na 160 oC do červena asi 20 minút podľa hrúbky zapekacej misky.
  3. Servírujeme buď v zapekacej miske, alebo vykrajujeme kocky a ukladáme ich na jemne prehriate drvené paradajky, vyliate do hlbokého taniera, a posýpame bryndzou a jemne nasekanou jarnou cibuľkou. Cestoviny zalejte celé tekutinou, teda smotanou rozmiešanou s bryndzou a paradajkami. Ak nebudú cestoviny zaliate a budú vyčnievať, môže sa stať, že vrchné budú suché a tvrdé.