Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok, 2 lyžicami paradajkového pretlaku a bryndzou (trochu bryndze môžeme nechať na dekoráciu hotového pokrmu). Všetky komponenty zmiešame dokopy.
- Zmes vylejeme do zapekacej misky vymastenej maslom a pečieme v rúre na 160 oC do červena asi 20 minút podľa hrúbky zapekacej misky.
- Servírujeme buď v zapekacej miske, alebo vykrajujeme kocky a ukladáme ich na jemne prehriate drvené paradajky, vyliate do hlbokého taniera, a posýpame bryndzou a jemne nasekanou jarnou cibuľkou. Cestoviny zalejte celé tekutinou, teda smotanou rozmiešanou s bryndzou a paradajkami. Ak nebudú cestoviny zaliate a budú vyčnievať, môže sa stať, že vrchné budú suché a tvrdé.
|