Zapekané palacinky na slano

Autor receptu: ondrisk

Jedného dňa som dostal chuť spraviť si palacinky na slano, tak som navštívil Varechu nabral inšpirácie a vznikol tento chutný pokrm.

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Klasicky si spravíme zmes na palacinky (múka,mlieko,vajcia) + ja som ju obohatil ešte talianskou vegetou, ohnivým yucatánom a bazalkou. (mám radšej pikantnejšie a slanšie ako sladšie).
  2. Palacinky naplníme nakrájanou šunkou na rezančeky, červenou paprikou, kukuricou, camembertom. Všetko v surovom stave. Môžete tam prisypať aj kúsok tvrdého syra.
  3. Zabalené palacinky vložíme do zapekacej misy. (obr. č.1)
  4. Urobíme si zmes: smotana, tavený syr, tvrdý syr. Vznikne nám chutná hmota, ktorú natrieme na vrch palaciniek. (obr. č.2)
  5. Na vrch som pridal ešte papriku a tvrdý syr ale je na vás či ich tam vôbec dáte ;). (obr. č.3,4,5)