Zapekané mäso
Zapekané mäsko so špargľou a syrom (fotorecept)
Autor receptu: andream
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa
skúseností s jej prípravou nemám, tak som sa snažila,
aby to bolo niečo chuťove nevzdialené našim obľúbeným a zabehnutým jedlám. Mužské
osadenstvo našej domácnosti neprežije nedeľný
obed bez mäsa, tak som sa to rozhodla skombinovať. Výsledok mojho snaženia mal za
následok nadmerné užívanie bublinkových nápojov a
sódy bikarbóny vo večerných hodinách, pretože sa každý z nás prejedol jak .... Bolo to
fantastické :)
6 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Očistenú špargľu predvaríme. Vhodnejšie by ju bolo pred varením prekrojiť, jej dľžka bola pri samotnom jedení trošku nekomfortná :)
Mäsko posypané grilovacím korením si na panvici opekáme z obidvoch strán a vkladáme priamo na plech. Uvarenú špargľu necháme scediť. Keď máme všetko mäsko opečené pridáme do výpeku kravské maslo, pretlačený cesnak a následne na tom krátko opečieme plátky šunky, ktoré ukladáme na mäsko. Do výpeku ďalej pridáme hubový bujón, paradajkový pretlak a zo tri cherry paradajky. Premiešame a vložíme podusiť špargľu.
- Chvíľočku špargľu podusíme, je už predvarená. Poukladáme ju na masko so šunkou. Omáčku zatiaľ nepridávame. Ja som použila skoro všetky druhy syrov , ktoré sme mali doma, od mozzarelly, ovčieho syru, údený, neúdený, či s príchuťou. Možme použiť ešte zvyšné nakrájané paradajky. Ako posledné to zalejeme omáčkou z výpeku.
- Zapekáme v rúre na 180 °C, cca 20 min, treba to sledovať, až kým sa nespraví úžasná zlatá syrová kôrka. Ja som k tomu pripravila opekané zemiaky a zelený šalát.
- Dobrú chuť :)