Zapekané korytnačky (fotorecept)

Autor receptu: hubarka35

Zaujali ma recepty v hlinenych kvetináčkoch,aj korytnačky ahlavne výťazný recep do kelu s bravčovým-tak kuchyna patrila dnes len mne,skušala som nové misky ktoré som práve dnes kupila v tescu......

10
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravime si suroviny:uvarime vajcia-ošupeme,klobasku nakrajame na kolieska,do misy dáme masko,cesnak,korenie,sol,vajcia a rožky namočené a vyžmýkané v mlieku či vode....zmes ako na faširky,kel nakrájame na drobno.
  2. misky umyjeme-necháme odkvapkat,vymastime vysypeme struhankou.
  3. na dno misiek naukladáme pokrájanu klobásku.
  4. dalej pridáme faširkovu zmes urobime jamku do ktorej dáme krájaný kel,povtlačame kel do krajov a do priehlbinky dáme za lyžičku horčice.
  5. do vzniknutej jamky vložime varené vajco a navrch struhany-krajaný syr.prikryjeme alobalom a upečieme.
  6. medzitým uvarime párky,a každý párok rozkrojime na štyri časti-to budu nôžky,po vybrati z rury a odstraneni alobalu ešte zapečieme tak 10minut.vrch vajca som zrezala-hlavička korytnačky.
  7. zostal mi krájany kel-ten som ochutila solou,cukrom trošku a kyselicou a použila ako dekoraciu pod korytnačky.