Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami fotorecept
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 15. novembra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 190 °C
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
2 KL |
|
3 PL |
|
100–120 g (nasucho opražené) |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.
- 2
Hrušky umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme. Odstránime jadrovník a stopku, stred viac vydlabeme (na plnku) a z vypuklej strany mierne zrežeme, aby hrušky rovno stáli na plechu. Na reze hrušky potrieme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
- 3
V miske zmiešame syr, odkvapkané namočené brusnice, nasekané kešu, olivový olej, cukor a plnkou rovnomerne naplníme hrušky uložené na plechu.
- 4
Podlejeme jablkovou šťavou, môžeme pridať scedené víno z brusníc a pri teplote 190 °C pečieme 20–30 minút podľa veľkosti hrušiek.
- 5
Pred podávaním posypeme nasucho opraženými kešu orieškami. Odporúčame použiť tvrdšie odrody hrušiek, mäkšie sa pri pečení môžu stať kašovitými alebo sa rozpadnú.
Tiež hrušky:
- 2
Vyzera to na “zjedenie”.