Zapekané baklažánové rolky (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Inšpirácia od @pilsnerka, ona to mala na stredomorský spôsob, u mňa spôsob "čo dom
dal":-)
Postup
- Baklažán som pozdĺžne pokrájala na tenšie plátky, osolila, pokvapkala olejom a predpiekla v rúre na 200 °C, kým začal chytať farbu.
- Cibuľu a cesnak pokrájané na kúsky som pomaly opekala na panvici s trochou oleja, pridala som hneď aj kúsky topinamburu.
- Zmes som posypala korením a osolila. Postupne som do panvice pridávala očistené a pokrájané šampiňóny a kúsok paradajky.
- Zmes sa pekne podusila, nakoniec som pridala kukuricu a plnku som nechala vychladnúť.
- To už boli vychladnuté aj predpečené plátky baklažánu. Takto som ich vrstvila: na baklažán šunku, potom lyžicou plnku a navrch namrvenú bryndzu.
- Plátok som zvinula a vložila do vymasteného pekáča.
- Všetky naplnené rolky som potom posypala strúhaným syrom,
- vložila do predhriatej rúry a zapekala na 200 °C, kým sa syr neroztopil.
- Medzitým som pripravila aj prílohu: petržlenové zemiaky. Zemiaky som parila a keď boli mäkké, nasypala som ich do kastróla, kde som udusila na masti hrsť petržlenovej vňate.
- Mali sme výdatnú a chutnú večeru a k nej dobre vychladené pivko:-)