Zapekané baklažánové rolky (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Inšpirácia od @pilsnerka, ona to mala na stredomorský spôsob, u mňa spôsob "čo dom dal":-)

30 minút
príprava

Postup

  1. Baklažán som pozdĺžne pokrájala na tenšie plátky, osolila, pokvapkala olejom a predpiekla v rúre na 200 °C, kým začal chytať farbu.
  2. Cibuľu a cesnak pokrájané na kúsky som pomaly opekala na panvici s trochou oleja, pridala som hneď aj kúsky topinamburu.
  3. Zmes som posypala korením a osolila. Postupne som do panvice pridávala očistené a pokrájané šampiňóny a kúsok paradajky.
  4. Zmes sa pekne podusila, nakoniec som pridala kukuricu a plnku som nechala vychladnúť.
  5. To už boli vychladnuté aj predpečené plátky baklažánu. Takto som ich vrstvila: na baklažán šunku, potom lyžicou plnku a navrch namrvenú bryndzu.
  6. Plátok som zvinula a vložila do vymasteného pekáča.
  7. Všetky naplnené rolky som potom posypala strúhaným syrom,
  8. vložila do predhriatej rúry a zapekala na 200 °C, kým sa syr neroztopil.
  9. Medzitým som pripravila aj prílohu: petržlenové zemiaky. Zemiaky som parila a keď boli mäkké, nasypala som ich do kastróla, kde som udusila na masti hrsť petržlenovej vňate.
  10. Mali sme výdatnú a chutnú večeru a k nej dobre vychladené pivko:-)