Zapekaná tekvica s holandskou omáčkou
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Tekvicu ochutíme soľou, korením
a pretlačeným cesnakom a dáme upiecť
pri 180 °C. Maslo necháme rozpustiť tak,
aby trocha prebublalo, necháme odstáť,
aby sa oddelil tuk a netukové zložky,
ktoré môžete pozberať lyžičkou alebo
maslo precediť cez gázu.
- Žĺtky dáme do misky, ochutíme ich
šťavou z citróna a nad parou šľaháme,
aby vznikla hustá omáčka. Dokončíme
prepusteným maslom, dochutíme soľou
a korením.
- Upečenú tekvicu vložíme do zapekacej
formičky, navrch dáme holandskú
omáčku, hobliny parmezánu a ešte
zapekáme v rúre pri 220 °C 4 – 5 minút.
Dozdobíme rukolou.
|