Zapekaná tekvica s holandskou omáčkou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu ochutíme soľou, korením a pretlačeným cesnakom a dáme upiecť pri 180 °C. Maslo necháme rozpustiť tak, aby trocha prebublalo, necháme odstáť, aby sa oddelil tuk a netukové zložky, ktoré môžete pozberať lyžičkou alebo maslo precediť cez gázu.
  2. Žĺtky dáme do misky, ochutíme ich šťavou z citróna a nad parou šľaháme, aby vznikla hustá omáčka. Dokončíme prepusteným maslom, dochutíme soľou a korením.
  3. Upečenú tekvicu vložíme do zapekacej formičky, navrch dáme holandskú omáčku, hobliny parmezánu a ešte zapekáme v rúre pri 220 °C 4 – 5 minút. Dozdobíme rukolou.