Zapekaná špargľa v šunke (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare a zjesť len jemne osolené s kvapkou olivového oleja.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup

Zelenú špargľu očistíme a konce odrežeme. Vložíme do vriacej a osolenej vody a necháme povariť. Keď je špargľa polomäkká, vložíme ju do studenej vody s ľadom a rýchlo ochladíme. Na panvici špargľu urestujeme na masle, podlejeme bielym suchým vínom a dochutíme soľou. Sušenú šunku nakrájame na tenké plátky.

Špargľu poukladáme na plátky šunky a zrolujeme ich. Dáme naspäť do panvice s maslom a vínom a šunku posypeme nastrúhaným parmezánom. Dáme zapiecť na niekoľko minút do pece.

Na panvici na olivovom oleji opečieme kúsky bagetky. Na tanier položíme zapečenú šunku so špargľou. Výpek zjemníme maslom a dochutíme soľou. Prelejeme ním šunku a dekorujeme grilovanými bagetkami a hoblinami parmezánu.