Foto: afataga
Konečne sa objavila v obchodoch špargľa, tak som urobila takýto obed.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistenú špargľu som dala variť do vody so soľou a cukrom na 8 min., vybrala na tanier a nechala vychladnúť. Do tej istej vody som dala variť pokrájané zemiaky a pridala som soľ a vodu. Varila som ich tiež 8 min. Vodu som si zliala do misky, urobila som z nej potom polievku. Trochu zemiakov som si odložila do polievky.
- 2
Do zapekacej misy som dala predvarené zemiaky, pridala som trochu oleja a rascu a pomiešala som. Špargľu som po 3-4 ks balila vzdy do dvoch plátkov natenko nakrájaného bôčika a ukladala som na zemiaky. Zaliala som to smotanou.
- 3
Piekla som cca 50 min. na 200°
- 4
Na tanieri som posypala nasekanou pažítkou
- 5
Polievka: urobila som na troche masti bledú zápražku, zaliala vývarom zo špargle a zemiakov, pridala som pár kúskov zemiakov, ktoré som si nechala bokom, pridala som rascu a biele korenie, nechala prevariť asi 10 min., zemiaky som popučila pučítkom a hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@margaretka28 skus aj s tymi zemiakmi, su take fajnove s tou smotanou
@tatranka ak mate doma radi sparglu, tak vyskusaj, je to raz-dva, mozes samozrejme pouzit ja iny bocik alebo prerastenu slaninu
Ale toto vypadá super. Myslím že na tomto si pochutná aj manžel.
Dám vedieť.