Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept)
	        Autor receptu: kecemis
	         
	        
	        Zostalo mi trochu kyslej kapusty a tak som si spomenul na stary recept mojej mamicky.
| 		  
				  	  
				  	2-4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15-20 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Kyslu kapustu som vyzmykal a nasekal som na drobnejsie. Salotku, ktoru som tiez nakrajal na drobnejsie. Tak isto uhorky a nastruhal som syr. Ja som pripravoval dvojnasobnu davku preto tie mnozstva na obrazku
 - Pripravil som si "rusky dressing", ako to tuto niektori volaju. V nadobe som zmiesal najemno nakrajanu cibulu, uhorku, kusok stiplaveho s majonezou. Pridam polovicu nastruhaneho syra a zamiesam. Druhu polovicu syru si znova rozdelim na polovicu.
 - Krajce natriem jemne maslom a teraz aby som sa vyhol zakonu schvalnosti, ze chlieb pada na natretu stranu, ho pre istotu natretou stranou polozim na papierom vystlaty plech. Posypem prvou usetrenou polovicou syra.
 - pridam tenku vrstvu kapusty
 - polejem kecupom
 - pridam vrstvu "ruskeho dressingu a posypem druhou polovicou usetreneho syra
 - Nakoniec na vrch dam zvysne krajce chleba natrete maslom. Ale teraz uz spravnou stranou na vrch. 
 - Dame do rury zapiect. Ja som mal v rure asi 10 minut, potom som ich vybral a otocil a dal este zapiect na dalsich 5-8 minut. Kazdy podla svojej chute.