Zapekaný bôb
Zapečený bôb s tahini (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda.* Je to hodnotná strukovina a chuťovo veľmi dobrá. Ponúkam jeden zo spôsobov prípravy, v ktorom je spojená stará klasická surovina so surovinou novou, u nás bežne nepoužívanou.
4 porcie |
20 (+ varenie bôbu) minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Bôb namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Čím dlhšie ho namáčame, tým rýchlejšie sa uvarí. Potom ho uvaríme a scedíme.
- K uvarenému bôbu pridáme nakrájané paradajky a na kocky nakrájané špekáčiky.
- Vajcia premiešame s tahini, korením a soľou a bôb zalejeme. Premiešame.
- Dáme do vymasteného pekáčika.
- Pečieme na 180 °C asi 40 minút.