Zapekaný bôb

Zapečený bôb s tahini (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda.* Je to hodnotná strukovina a chuťovo veľmi dobrá. Ponúkam jeden zo spôsobov prípravy, v ktorom je spojená stará klasická surovina so surovinou novou, u nás bežne nepoužívanou.

4
porcie
20 (+ varenie bôbu) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bôb namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Čím dlhšie ho namáčame, tým rýchlejšie sa uvarí. Potom ho uvaríme a scedíme.
  2. K uvarenému bôbu pridáme nakrájané paradajky a na kocky nakrájané špekáčiky.
  3. Vajcia premiešame s tahini, korením a soľou a bôb zalejeme. Premiešame.
  4. Dáme do vymasteného pekáčika.
  5. Pečieme na 180 °C asi 40 minút.