porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie mäso opláchneme v studenej vode a osušíme s utierkou. Takto pripravené stehná osolíme, okoreníme a prudko orestujeme z oboch strán na oleji po dobu cca 1 minúty v menšom rozpálenom rendlíku.
- 2
Mäso vyberieme, rendlík stiahneme zo zdroja tepla, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Spravíme si zápražku - roztopené maslo posypeme s múkou a opäť asi jednu minútu restujeme.
- 3
Teraz použijeme metlu - musíme pracovať rýchlo. Pripravíme si bešamel: do zápražky prilejeme mlieko, smotanu a rýchlo šľaháme. Následne pridáme tvrdý syr, cesnak, žĺtka a MAGGI Veggu.
- 4
Zmes ochutnáme a prípadne ešte posypeme s MAGGI Vegga podľa chutí. So sýrovou omáčkou prelejeme stehná a vyskladané v malom pekáči a zapečeme v predhriatej trúbe na 180 °C. Pečieme 50 minúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu