Zapečené kakaové palacinky
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 
				  	  
				  	50 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky. Necháme ho chvíľu v chlade odstáť.
Z pripraveného cesta usmažíme na panvici tenké palacinky. Tvaroh, cukor, hrozienka a mlieko alebo jogurt vyšľaháme do peny. Namiesto hrozienok môžeme použiť ovocie – jemne nastrúhané jablká, nadrobno nakrájané banány, prípadne iné ovocie podľa možností. 
 - Náplňou potrieme palacinky, stočíme ich a vložíme do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča. Z bielkov a trochy cukru ušľaháme sneh, navŕšime ho na palacinky a dáme asi na 10 minút zapiecť do rúry.
 -  Ihneď podávame  a môžeme ešte zdobiť strúhanou alebo rozohriatou čokoládou zriedenou mliekom. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |