Foto: stanci11
Tak toto je moja špargľová prvotina...až doteraz som mala pred touto zeleninou rešpekt...ako mňam keď mi ju niekto naservíruje pod nos, ale žeby som Zobraziť celý popisTak toto je moja špargľová prvotina...až doteraz som mala pred touto zeleninou rešpekt...ako mňam keď mi ju niekto naservíruje pod nos, ale žeby som ju šla sama spraviť to ani nie :D ...ale došiel na psa mráz, respektívne, keď také krásne zväzky mali na farmárskych trhoch...som to proste musela skúsiť.... a dúfam že mi varecháči ohodnotíte, či som zvolila dobrých prístup alebo nie :D lebo strýčko google nie vždy dobre radí...
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pravdou je, že raz som nevedela čo s tou špargľou... ale tak google povedal že ošúpať celú stonku okrem hlavičiek. Tak som sa zbavila všetkého drevnatého, hlavne aby to nebolo horké...
-
2
Ďalšia rada bola, ževraj sa má špargľa variť postojačky a vo zväzku...tak dobre, vyhrabala som najvyšší hrniec aký bol k dispozícií (ani som nevedela že taký krásny babičkovský máme :D ) a zavarila som v ňom vodu. Tú som osolila, dala štipku cukru, kúsok masla a limetkovú šťavu...origoš som našla že má byť citrónová, ale kupovať jeden citrón pre trošku šťavy sa mi popravde nechcelo...
-
3
Špargľu som varila cca 10 min....tu bola trošku zrada...tie anorektické už boli sto pro hotové, a tie hrubšie nie... nuž, som poučená, nabudúce kúpim veľkostne rovnomernejší zväzok...
- 4
Vedľa na panvičke som si zatiaľ na troške oliváča orestovala šampiňóny,,,len tak zľahka kým nechytili farbu.
- 5
Uvarenú špargľu som vybrala, rozviazala, a nakrájala na menšie kúsky...Prehodila som to do zapekacej formičky, ku tomu šampiňóny, trošku soli a čerstvo namletého mlčka..
- 6
Na to som potom šupla celý cottage a plátky masla.... Tu vznikla technologická chyba na mojej strane... ten cottage som tam mala dať bez tej tekutej smotanky v ktorej pláva...ak budete niekto recept skúšať, určite odporúčam dať ho tam odcedený...ono tá špargľa pustila nečakane veľa šťavy a dlhšie trvalo kým sa to pečením zredukovalo...
- 7
Šupla som to na 10 min do trúby na 200 °C. (Zase myslím že bude stačiť menej u trúby ktorá normálne pečie :D )
- 8
Po 10 min. som to vybrala a na vrch natrhala mozarellu...áno,úplne celú, som pažravá :D
- 9
A na hornom ohreve som to zapiekla, kým to nezačalo chytať farbu - cca 4-5 min povedala by som...
- 10
A bolo to chuťovo úplne super!...sSyr sa krásne ťahal, špargľa dokonca nebola na kašu (teda okrem tých anorektických tyčiek, tie boli dosť mäkké na môj vkus). Nie som si istá, ale myslím že to nebol úplne márny pokus či?
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
...a tie šampiňóny skúsim aj na tom masle ako radíš, som zvedavá ako ich to vylepší! plus za dobrý bod ďakujem! :D
mam tu zopar rcp zo spargle, ak chces pozri, zelena sa vari este kratsie a mne chuti aj surova, ked je mlada a chuda :-)
varecha.pravda.sk/recepty/spargla-v-bocikovom-opasku-zape...
varecha.pravda.sk/recepty/spargla-s-peciarkovou-omackou/4...
varecha.pravda.sk/recepty/zelena-spargla-s-bazalkovou-oma...
varecha.pravda.sk/recepty/zelena-spargla-s-pecorinom-a-pe...
varecha.pravda.sk/recepty/spargla-s-omackou-z-chillipecor...
daj si do vyhladavaca a najdes viac