Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. mája 2014
Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept)
Foto: afataga

Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.

4
porcie
30 minút
príprava
52 minút
na 200 °C

Suroviny

12 ks stredne veľké
podľa chuti
1 ČL
1 ČL
2 PL
500 g
2 ČL
 štipka
 vriaca
8 ks
2 ČL
podľa chuti
1/2 ČL
5 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky som ušúpala, pokrájala, dala do pekáča, pridala som soľ, rascu, údenú papriku, olej a pomiešala som. Dala som piecť na 200° asi na 40 min.

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo špargle som olámala hrubé konce, dala som ju varit do vriacej vody so soľlou a cukrom na 7 min.

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vybrala som z rúry predpečené zemiaky

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zemiaky som uložila špargľu a posypala pecorinom, dala som piecť na 220° asi na 12 min.

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým som si opiekla na masti huby prekrojené na 1/4-tiny, osolila a dala som rascu

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené, nechcela som to piecť dlho, aby sa špargľa nevysušila

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanier som dala zemiaky, huby a špargľu, v polovici obeda som si spomenula, ze som vňať zabudla na linke, tak sme dosypali s fázovým posunom :-)

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
@afataga...n ádherný tanier...)krásne a chutne vyzerajúce jedlo...pečiarky mám aj ja rada...musím zistiť, či u nás rastú, keď neprší...
paploska
kde máš fotku? :-) paráda, fantastický obed. zelenú som túto jar ešte z domácich zdrojov nezohnala.
janger
Dnes som kupila zelenu sparglu, tak som rozmyslala, ze na aky sposob ju spravim...Ale nemam hriby, nemam huby, takze tento tvoj sposob bude asi inokedy. Alebo bude, ale s masom ...Este uvidim. Ale niekedy iste bude :-),(este tom tomu rozumies, haha?)...
havino
jednoducho a chutne, dala by som si, úvodné foto? nie jeden, ani dvaja, celá tlupa osvetľovačov musela byť, nádhernééé
afataga
@ywett dakujem
@izabella929 dakujem, tie peciarky su z obchodu, u nas sa daju najst malokedy
@paploska dakujem, som najskor rozmyslala, ze aku fotku, ale doslo mi :-), nejako to tu obcas blbne, inak na specialne na zelenu chodim do Lidla, tam ju maju skoro vzdy, tuto som kupila v piatok a dokonca ze bio a ani nebola draha, cosi pod 2 €
@janger dakujem, neboj sa, rozumiem reci tvojho kmena :-), ved tie huby nemusia byt, len som chcela, aby to nebolo take obycajne
@terinka55 dakujem
@havino dakujem, ved si mohla dojst, nemas to daleko :-)
gabriele
perfektny recept...az sa mi slinky zbiehaju :)...zelenu sparglu pestujem...a tento rok sa jej velmi dari...urcite vyskusam Tvoj recept...inac zelenu sparglu vobec nemusis predvarat :)
jujoska
vyzera to uzasne, az sa sliny zbiehaju... co krkovica, ale to chilly marne hladam :-D
afataga
@margaretka28 trochu zostalo, ale ponahlaj sa :-), ten hrncek som kupila v Orione, ale videla som take aj v Kinekuse, rozne tvary, vzory aj velkosti
@gabriele dakujem, neviem, kde byvas, ale asi niekde na juhu, veru rada by som ochutnala domacu, ci je v tom velky rozdiel, dakujem za radu, skusim nabuduce, ak kupim taku peknu ako bola tato
@svedka a @jujoska nebojte sa o mna, aj krkovicka aj chilli bolo v nedelu, takze vsetko je to tak, ako ma byt :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia